Akbaş, okulları denetliyor

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş 'Okulum Temiz' yenileme başvurusu yapan okulları ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

GÜNCEL 3.08.2021 21:34:13 0
Akbaş, okulları denetliyor

 

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş 'Okulum Temiz' yenileme başvurusu yapan okullar arasından sırasıyla Şehit Metin Arslan İlkokulu ve Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi denetim ekibinin de hazır bulunduğu ziyarette okul idarecilerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş daha sonra derslikleri gezerek 'Telafide Ben de Varım Programı' kapsamında Okçuluk ve Kur´an-ı Kerim dersi alan öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle kısa bir sohbet gerçekleştirdikten sonra denetim ekibi ile birlikte incelemelerine devam etti.

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş 'Bakanlığımız ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü´ kapsamında ilimizde tüm okul ve kurumlarımız ‘Okulum Temiz Belgesi´ almıştı. Şimdi yapılan çalışma okullarımızın kılavuzda belirtilen şartları halihazırda taşıyıp taşımadığı, bir başka deyişle yeni eğitim öğretim yılına hazır olup olmadığının kontrolü ve belge yenileme sürecinin takibidir. ‘Okulum Temiz´ için başvuru yapan okullarımız Müdürlüğümüz İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi denetim ekibi tarafından hijyen kılavuzuna uygunluk bakımından denetlenmektedir. Bu kapsamda Yeni eğitim öğretim faaliyetlerine başlamadan önceki süreçte resmi ve özel okul/kurumlarımızda, koronavirüs (Copvid-19) ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitim faaliyetlerinin ‘güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam´ standartlarına uygun olarak başlaması planlanmaktadır. Genel manada İlimiz belgelendirme sürecine kendini en hızlı adapte eden iller arasındadır. Göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, denetim ekibimize de kolaylıklar diliyorum' dedi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °