Adli yıl açılış programı düzenlendi

1 Eylü çarşamba günü başlayan yeni adli yıl açılış programı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün Batı Karadeniz Bölgesi ve Karabük için yayınlamış olduğu 3 günlük kuvvetli yağış uyarıları ve pandemi kuralları dikkate alınar

GÜNCEL 6.09.2021 22:09:48 0
Adli yıl açılış programı düzenlendi

 

1 Eylü çarşamba günü başlayan yeni adli yıl açılış programı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün Batı Karadeniz Bölgesi ve Karabük için yayınlamış olduğu 3 günlük kuvvetli yağış uyarıları ve pandemi kuralları dikkate alınarak kapalı mekanda yapılmasında sakınca görülmesi nedeniyle ertelenmişti. Adli yıl açılış programı Karabük Adliye bahçesinde gerçekleştirildi.
Karabük Adliye bahçesinde yapılan adli yıl açılışına Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Duran, Karabük Baro Başkanı Emrah Köklü, Karabük Barosu Avukatları, hakim ve cumhuriyet savcıları ile adliye personeli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, “Toplumun yüksek adalet beklentilerine karşılık vermenin haklı gururunun yaşanacağı bir adli yıl diliyorum. Hukukun üstünlüğünü sağlamak, suç ve suçluyla mücadele etmek, adaleti tesis etmek amacıyla fedakarca çalışan hakim, savcı, avukat ve tüm adliye çalışanlarına şükranlarımı sunarım.” dedi.

Karabük Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Duran, “Adli yıl açılışının devlete, millete ve tüm adalet camiasına hayırlı olması temennisi ile hakim, savcı, avukat ve tüm adliye çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

/resimler/2021-9/6/2210464446033.jpg

Adli yıl açılış programında konuşan Karabük Barosu Başkanı Emrah Köklü: “Karabük´te yargının tüm paydaşları ile bir araya gelmesinde büyük bir onur ve mutluluk duydum. Umarım yeni adli yıl pandemi melanetinden kurtulduğumuz, sağlık ve afiyet içinde çalışma fırsatı bulduğumuz bir dönemin habercisi olur. Devletlerin meşruiyetinin en büyük göstergesi bağımsız yargıdır. Karabük Barosu olarak daha güçlü ve bağımsız bir yargı için mücadele edeceğimizi vurgulamak isterim.” dedi.
Karabük Adliyesi Yazı İşleri Müdürlerini temsilen söz verilen Bilal Yılmaz ile adliyede çalışan katip ve tüm personeli temsilen Murat Özdemir konuşmalarında, “Yeni adli yılın sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirebileceğimiz bir yıl olmasını temmenni ederiz” dediler.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °