3. KARABÜK TANITIM GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

19-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezinde gerçekleşen ve Safranbolu Ankara´da sloganı ile başlayan Tanıtım Günlerinin 2. gününde de devam etti

GÜNCEL 20.05.2016 18:23:46 0
3. KARABÜK TANITIM GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

 

Etkinliklerin ikinci gününde de Safranbolu´ya olan ilgi artarak devam ederken, stant görevlilerinin zamam zaman ziyaretçilere yetişemedikleri görüldü.
Tanıtım günlerinde personelini yalnız bırakmayan ve gelen konuklarla bire bir ilgilenen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Bu gün tanıtım günlerinin 2. günü olmasına karşın ilgi hala devam ediyor. Şu ana kadar başta Devlet Erkânı olmak üzere çok sayıda konuğumuzu ağırladık. Folkloru, lokumu, tarihimizi, el sanatlarımızı,
“SAKEM´i yani kısacası Safranbolu´muzu tanıtıyoruz. Safranbolu´nun ne kadar merak edilen ve görülmek istenen bir şehir olduğunu geçtiğimiz dönemlerde söylemiş idik. Ankara´da bunun bir göstergesi olacak gibi gözüküyor. 2 gündür insanlar Safranbolu stantlarına ve sokağına geliyorlar. Fotoğraf çektirebilmek için birbirleri ile yarışıyorlar. Tabii ki bu ilgi ve alaka bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor” dedi.
Etkinliğin ilk günün de açılışa katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın da Safranbolu´dan ve ziyaret ettiği SAKEM standından övgü ile bahsettiğini kaydeden Aksoy; “Sayın Meclis Başkanımız Belediye çalışmalarımızı yakinen takip ettiklerini ve çalışmalarla gurur duyduğunu ilettiler. Bu övgü dolu sözler bizim çalışma şevkimizi bir kat daha arttırmıştır. Kendilerini en yakın zamanda Safranbolu´ya beklediğimizi ilettik. Kısa süre içerisinde ziyaretimize geleceklerini söylediler. Ben yeniden Sayın Meclis Başkanımıza, Genel başkan Yardımcımız Mehmet Ali Beye ve bizleri yalnız bırakmayan ziyaretçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Yetkililerden alınana bilgiye göre ziyaretçi sayısının hafta sonu 3-4 katına çıkması bekleniyor.


Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °