25. SYM Belenköy TOKİ’de açıldı

Karabük Belediyesi tarafından Karabük’ün çoğu mahallesinde hizmete açılan Sosyal Yaşam Merkezi’nin (SYM) 25.’si geniş katılımla Belenköy TOKİ Konutları’nda açıldı.

GÜNCEL 29.12.2022 15:32:00 0
25. SYM Belenköy TOKİ’de açıldı

 

Karabük Belediyesi tarafından bir çok hizmetin tek bir çatı altında toplandığı Sosyal Yaşam Merkezi’nin 25.’si Belenköy Mahallesi TOKİ Sosyal Yaşam Merkezi (SYM) için açılış programı düzenlendi.

Düzenlenen açılış programına, Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Karabük İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Kıdemli Albay Tuncay Caferoğlu, kurum ve daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “13.5 yıldan bu tarafa Karabük’te belediye başkanıyım. Çok geniş bir alanda 120 bin nüfusa hizmet etmeye çalışıyoruz. Gelir giderimiz de buna göre ayarlanmış oluyor. Karabük’te 13.5 yıldan bu tarafa her tarafa el attık. Karabük’ün problemleriyle ilgili çözmediğimiz hemen hemen hiçbir iş kalmadı.” dedi.

“Devlet-Belediye-Halk işbirliği mükemmel devam ediyor”

Karabük’te Devlet-Belediye-Halk işbirliğinin mükemmel şekilde devam ettiğini ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, konuşmasında farklı konulara değinerek, “Hala alt geçit ne işe yarıyor diyen arkadaşlarımız var Karabük’te. Çünkü bu kadar geniş alanda Karabük’ün yaşam tarzını yaşam standartını belirleyememiş bilmeyen arkadaşlarımız yaşamakta Karabük’te. En büyük zorluğumuz onlara Karabük’teki yaşamı öğretmeye çalışıyoruz. Yeni alt geçitlerimizi yapıyoruz. Devlet kavşak düzenlemesini yapıyor. Meydanımızı yaptık. Meydanımızda tekrardan devlet yeniden düzenleme yapacak. İnşallah en kısa sürede size sunacak. Devlet yine karar aldı 14 tane okul yapacak Karabük’te. Devlet, belediye, halk işbirliği son derece mükemmel şekilde devam ediyor.” dedi.

“Milyarlarca liralık yatırım yaptık, yapmaya devam ediyoruz”

Karabük Belediye Başkanı Vergili, 13.5 yılda Karabük’te milyarlarca liralık yatırım yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini söylediği konuşmasında, “Sosyal yaşam merkezi içerisinde bize en büyük desteği veren milli eğitim müdürlüğümüz, halk eğitim müdürlüğümüz. İnşallah bu işbirliğimiz devam eder. Karabük’te 123 tane park yaptık. Milyarlarca liralık yatırım yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Spor vadisi, bilim merkezi bitmek üzere, çok yakında açılışını yapacağız.” İfadelerine yer verdi.

Karabük Valisi Fuat Gürel ise yaptığı açılış konuşmasında Belenköy Mahallesi TOKİ Sosyal Yaşam Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyerek, “Şehrimizde her geçen gün güzel işler yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de bu bölgedeki 1147 konutlu Belenköy TOKİ Konutları. 1147 konut çok büyük bir rakam demek. Aslında 5 bin kişiye yakın insanın oturduğu neredeyse bir kentin olduğunu görüyoruz. Muhtemeldir ki bu bölgeye kayışlar, yeni binalar yapılmaya devam edecek.” dedi.

“Sosyal Yaşam Merkezleri çok büyük bir sorunumuzu gideriyor”

Vali Fuat Gürel, konuşmasında SYM’lerin pek çok ihtiyacı giderdiğine değinerek, “Bu bina çok anlamlı ve güzel bir ihtiyaca cevap vermek üzere belediye başkanlığımız tarafından açılışını yapıyoruz. çok önemli bir tesis. Şehrimizin değişik yerlerinde belediye başkanlığımızın yapmış olduğu bu binalarda halk eğitim merkezlerimizin çok önemli kursları açılıyor. Özellikle hanımefendilerin ihtiyaç duyduğu bütün kursları buralarda rahatlıkla açabiliyoruz. Özellikle mahalle aralarında bu kursları açabilmek için mekanlara ihtiyacımız oluyor. Bu manada belediye başkanlığımızın yapmış olduğu bu sosyal yaşam merkezleri çok büyük bir sorunumuzu gideriyor. Belediye başkanımıza ve yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Gürel, yol projeleri için tahmini tarih verdi

Karabük’te bir çok projenin devam ettiğini belirten Vali Fuat Gürel, yol projeleriyle ilgili olarak tahmini tarih verdiği konuşmasında, “Şehrimizde her geçen gün güzel işler yapılıyor. 2 tane çok önemli millet bahçesi yakın tarihte faaliyete geçecek, inşaat çalışması başlayacak. Devlet Su İşleri’nin yapmış olduğu faaliyetler var. Yollarla ilgili belediye başkanlığımızın, karayollarının yapmış olduğu çalışmalar var. İnşallah onlar da 15-20 gün belki 1 aya kadar hizmete sunulmuş olacak. Oralarda biraz sorun yaşadığınızı biliyoruz ama biraz tahammül edersek inşallah onlarda yoluna girmiş olacak. Şehrimiz trafikte biraz daha rahatlamış olacak.” dedi. 

Gürel’den Belenköy sakinlerine okul müjdesi

Okullarla ilgili geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Fuat Gürel, Belenköy TOKİ kapsamında okullar yapılacağını ifade ettiği konuşmasında, “Okullarımızla ilgili geniş kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bütün okullarımızın depremsellikle ilgili sorunlarını çözmek için tespitler yapıyoruz. Bu manada özellikle Marmara Depreminden sonra ülkemizin bütün yapılarıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Karabük’ümüzde de özellikle son dönemde baya bir binamızı gözden geçirdik. Bu bölgemizde ihtiyaç duyulan okullarımızı da projelerini hazırlıyoruz. Anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu Belenköy TOKİ kapsamında bu bölgeye kazandırmış olacağız. Devletimiz güçlü. Sizlerin vergileriyle, milletimizin kaynaklarıyla üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Şu gördüğünüz güzellikler devletimizin, milletimizin gücü. İnşallah sizlerle beraber huzurlu güzel günlerimiz olacak.” dedi.

Konuşmaların akabinde Karabük İl Müftü Yardımcısı Ekrem Akmanşen’in açılış duası yapıldı.

Vali Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve beraberlerindeki protokol üyeleri tarafından kurdele kesiminin gerçekleştirilmesinin ardından Sosyal Yaşam Merkezi vatandaşlarla birlikte gezildi. (SOD)


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °