149 kök kenevir ele geçirildi

Karabük´te jandarma ekip-leri tarafından düzenlenen operas-yonda 149 kök kenevir ele geçirilirken 3 şüpheli de gözaltına alındı.

GÜNCEL 30.07.2021 18:31:34 0
149 kök kenevir ele geçirildi


Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kök kenevir yetiştirildiğine dair aldığı istihbarat doğrultusunda çalışma başlattı.

Yapılan incelemelerde merkeze bağlı Kadıköy Köyü´nde icra edilen faa-liyette 34 kök kenevir bitkisi ele geçirilir-ken, M.Y. ve N.Y. isimli şüpheliler de gö-zaltına alındı.M.Y. ve N.Y. isimli şüphe-liler de gözaltına alındı. Öte yandan e-kipler Safranbolu ilçesi Esentepe Mahal-lesinde L.D isimli şahsın ikametine dü-zenlenen operasyonda 115 kök kenevir bitkisi ve 2 kilo 104 gram esrar maddesi ele geçirdi.
Jandarma ekiplerinin kenevirlerin ele geçirildiği çatı katında kenevir yetiştirmek amacıyla kullanılan güneş enerji panalleri ve havalandırma sistemlerine de el koyduğu öğrenildi.
Karabük İl Jandarma Komutan-lığı tarafından yapılan açıklamada, “İçiş-leri Bakanlığının öncelikleri doğrultusun-da ‘´Uyuşturucuya Sıfır Tolerans´´ ilkesi kapsamında uyuşturucu madde kaçakçılığı suçları ile mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir.” denildi.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °