YAPEX´TE İLK GÜN SAFRANBOLU´YA YOĞUN İLGİ

Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), Antalya Expo Center´da 24´ncü kez kapılarını açtı.

GÜNCEL 16.11.2016 17:02:12 0
 YAPEX´TE İLK GÜN SAFRANBOLU´YA YOĞUN İLGİ

 

Katılımcıların nerdeyse tamamı teknolojik çalışmalar sergilerken turizm Cenneti olmaya aday Safranbolu ise Belediye tarafından Antalya´ya götürülen Safranbolu Evi ile fuarın ilk gününe damgasını vurarak ziyaretçi akınına uğradı.

Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), Antalya Expo Center´da 24´ncü kez kapılarını açtı. 19 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek Fuarın açılış töreninde konuşan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, fuarın diğer fuarlardan farklı olduğunu kaydederek, üretilen doğru malzemeler ile Türkiye´de doğru restorasyon yapılmasını sağladıklarını kaydetti.
24´üncüsü düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı, Türkiye´nin tüm bölgelerinden gelecek katılımcı ve ziyaretçileriyle bu yıl 35 bin profesyoneli ağırlamayı hedefliyor. Alanında, ülke çapında önemli bir buluşma niteliğine sahip olan YAPEX Restorasyon Fuarı, bilgi, deneyim ve paylaşımda öne çıkan platformlar arasında yer alıyor. Binlerce yeni ürün, malzeme ve teknolojik uygulamalarla dolu fuarda ayrıca birbirinden zengin profesyonel ticaret etkinlikleri ve mesleki eğitim programları bulunuyor. YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarında bu yıl ekolojik ürünler oldukça ön plana çıkıyor.
Safranbolu´yu her platformda büyük bir başarı ile temsil ettiklerini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX)´e 6 kişilik bir ekiple katıldıkları yine fuarda ilk kez Safranbolu Evi kurduk” dedi.
Katılımcıların büyük bir çoğunluğunun teknolojik objeler ile katılım sağladıklarını ifade eden Aksoy; “ Fuarın ilk günü olmasına karşın standımız oldukça yoğun bir ilgi görüyor. Bununla birlikte tanıtım cd´si, broşür ve lokum ikramlarında bulunuyoruz. Yine ilk gün ziyaretçilerimiz arasında ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen beyefendi, TKB Eski başkanı Asım Güzelbey, çok sayıda vatandaş ve özellikle Üniversite öğrencileri yer aldı. Minik ziyaretçilerimize Safranbolu´yu Boyayalım kitaplarından hediye ediyoruz.  4. Kez katıldığımız fuarda Safranbolu´muzu tanıtmak ve turizmine katkı sağlayabilmek için çalışmaktayız. İnşallah buradan güzel bir fuar dönemi geçirip geri döneceğiz” şeklinde konuştu.
 
 
 


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °