´81 İl´iz Hepimiz Biriz´ projesi

Konarı Ortaokulu´nun da yer aldığı ´81 İl´iz Hepimiz Biriz´ projesi kapsamında ‘Tutum Yatırım ve Yerli Malı´ isimli sergi Bilecik´in Bozüyük Saffet Şeker Ortaokulunda açıldı.

GÜNCEL 13.12.2017 16:17:05 0
 ´81 İl´iz Hepimiz Biriz´ projesi

 

Yerli Malı Haftasının yeme içme etkinlikleri ile sınırlı kaldığını düşünen okul öğretmenleri, farklı bir proje ortaya koyarak farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Ülke genelinde 81 ilden 81 öğretmenin destek verdiği projede yerli malın önemine dikkat çekilerek her ilin ürün ve kültürü tanıtılmaya çalışıldı. Sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yavuz Öztürk, “Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı´ndan sonra ekonomik kaynaklarını tüketen ülkemiz dışa bağımlı hale gelmişti. Bu bağlamda 1946´dan itibaren okullarımızda 12 Aralık´la başlayan hafta Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlandı. Bu, yerli üretimin arttırılması, öğrencilere yerli malı tüketmenin önemini anlatabilmek için atılan bir adımdı. Bu haftaya ait kutlamaların okullarda yeme içme etkinliği ile sınırlı kaldığını düşünerek Karaman´dan öğretmen arkadaşlarımız ‘Okulumuzda Yerli Malı Haftası´nda ne yapabiliriz´ diye düşünürken bir fikir geliştirdiler ve bir proje hazırlayarak farkındalık oluşturmak istediler. 81 ilden 81 öğretmene ulaşarak kendi illerini tanıtan afişler tasarlamaları için sosyal medyadan duyuru yaptılar. Olumlu cevap verenler arasında Karabük´ü temsil ettiğimiz için okulum Konarı Ortaokulu adına gururluyum. 81 ilden 81 öğretmenin desteği ile illerin ürün ve kültürlerini yansıtan afişler tasarlandı. Bu proje ile yerli malların tüketiminin artması, ülkemizde üretilen ürünlerin öğrencilerimize görsel yolla anlatılabilmesi, birlik ve beraberlik pekiştirilerek yerli malların kullanımının özendirilmesi istendi. Poster Sergileri bugün 81 ilde eş zamanlı olarak açılıyor. Projemizin ülke genelinde büyük ilgi görmesi mutluluk verici. Bugün Türkiye´nin doğusundan batısına tüm illerinde bir kültür şöleni yaşanıyor. Ülkemizi il il gezme imkânı olmayan öğrencilerimiz bu proje ile ülkemizdeki 81 ilin kendine özgü tarihi ve turistik mekânlarını ve kültürel öğelerini tanıma şansına sahip olacaklar” dedi. 
Sergi açılışına; İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörü Mustafa Kan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °