Tüm rehberlik öğretmenleri tercih danışmanlığı için görevlendirildi

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, yükseköğretime tercih yapacak öğrencilere tercih danışmanlığı için rehberlik öğretmenlerinin görevlendirildiğini ve rehberlik öğretmenlerinin çevrimiçi ortamda yardımcı olacakların?

GÜNCEL 30.07.2021 11:47:01 0
Tüm rehberlik öğretmenleri tercih danışmanlığı için görevlendirildi

 

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ÖSYM üzerinden YKS sonuçları, puan durumu ve sıralama verilerine erişilmekte olup, bu yıl ilimiz genelinde 2613 öğrencimiz mezun olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı´na girmeye hak kazanmıştır. ÖSYM, 2021 YKS Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu da ÖSYM´nin resmi internet sitesinde yayımlanmıştır.” denildi.
Yükseköğretim Kurumları Sınav Sonuçları ve Tercih Danışmanlığı konuları hakkında İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş genel bir değerlendirmelerde bulundu.
Yükseköğretime tercih yapacak öğrencilere tercih danışmanlığı için rehberlik öğretmenlerinin görevlendirildiğini belirten Akbaş, 'Üniversite tercih-leri 05-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih aşamasında öğrencilerimize rehberlik öğretmenlerimiz ZOOM Programı üzerinden çevrimiçi yardımcı olacaklardır. Rehberlik öğretmeni olmayan okullarımız için ise Karabük Rehberlik Araştırma Merkezi bünyesinde görevli rehberlik öğretmenlerimiz tarafından tercih danışmanlığı yapılacaktır. Bu konuyla ilgili tüm görevlendirmeler yapıldı. Önemli olan öğrencilerimizin istediği mesleğe yönlenmeleri, ilgi ve yeteneklerine göre mutlu olabileceği alanda yükseköğretime devam etmektir. Tercih danışmanlığı bunun için son derece önemlidir. Öğrencilerimiz düşünmeden, araştırmadan hareket etmesinler, tercih kılavuzunu dikkatli incelesinler ve özellikle bölüme özel şartları gözden geçirsinler. Rehberlik almadan tercih yapmasınlar. Onları yetiştiren ve üst öğretime hazırlayan öğretmenleri ve aileleriyle istişare etsinler, hiçbir şeyi aceleye getirmesin ve son ana bırakmasınlar.' sözlerini kaydetti.

'Gelenekselleşmiş Akademik Başarımız Devam Ediyor.'
Konuşmasının devamında Karabük İlinde gelenekselleşmiş akademik başarının devam ettiğini vurgulayan AKBAŞ, 'ÖSYM, sınav sonuç raporlarını henüz okulların erişimine açmadı. Ancak okullarımızın ulaşabildiği öğrencilerimizden aldığımız geri dönütlere göre sınav başarımız gelenekselleşmiş olarak devam etmektedir. Sınav başarısı öğrencilerimizin eğitim, öğretim hayatı boyunca elde ettikleri kazanımların bir bileşkesidir. Karabük´ümüzün yıllar itibariyle geleneksel haline gelmiş başarı grafiği tesadüf değil topyekün azim, sebat ve kararlılık örneğidir. Geçmişi iyi irdeleyip ileriye dönük planları hazırlamak ve uygulamaktır. Bu anlamda ÖSYM tarafından okul raporları yayımlandıktan sonra da yöneticilerimizle bir değerlendirme çalışması yapılacak ve sonuçları da paylaşılacaktır. Büyük ve Güçlü Türkiye´mizin ali hedeflerine ulaşmasında en büyük görev ve sorumluluk gençlerimizdedir. Öğrencilerimizin kendileri için en iyi kararı vereceklerine inanıyoruz ve onlara güveniyoruz. Zorlu bir süreç yaşadık evlerimiz okul, odalarımız birer sınıf oldu. Geleceğimiz çocuklarımızın bir üst öğretime hazırlanmasında emeği geçen öğretmen, idareci ve velilerimize teşek-kür ediyorum. Gençlerimize bir üst öğre-tim hayatında başarılar diliyorum.' dedi.


Salı 28.8 ° / 7.2 °
Çarşamba 29.2 ° / 12.9 °
Perşembe 25.9 ° / 8.4 °