Sarı´dan SÜDGE açıklaması

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı sosyal medya hesabından ‘Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi´ (SÜDGE) kursuyla ilgili paylaşımda bulundu.

GÜNCEL 30.07.2021 14:21:25 0
Sarı´dan SÜDGE açıklaması

 

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, sosyal medya hesabından SÜDGE kursları ile igili sorulan soruya cevap vererek yakın gelecekte kursun açılmayacağı ifade etti.
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı yaptığı paylaşımda, “Sürücü davranışlarını geliştirme kursunda çalışan sertifikalı personellerimiz tayin olduğu veya ayrıldığı için kurs açamıyoruz. Sertifikalı yeni personeller yetiştirmek için Bakanlığımızın kurs açmasını bekliyoruz. Ehliyetinizi geri alabilmek için aciliyetiniz varsa diğer illeri araştırmanız iyi olur. Yakın gelecekte bir kurs görünmüyor.” dedi.

SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARINI GELİŞTİRME EĞİTİMİ (SÜDGE)
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 48. maddesinde ‘‘Alkollü olarak araç kullanması nedeniyle son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde sürücü belgeleri ikinci defa geri alınan sürücüler Sağlık Bakanlığınca, usul ve esasları İçişleri, Millî Eğitim ve Sağlık bakanlıklarınca çıkarılacak yönetmelikte gösterilen sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine; üç veya üçten fazla geri alınan sürücüler ise psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar.´´ ibaresi yer almaktadır. Bu madde doğrultusunda Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği hazırlanmıştır. Söz konusu yönetmeliğin 6. Maddesinde “Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimini; psikiyatri uzmanları, pratisyen hekimler, psikologlar ve trafik eğitimcileri verir. Eğitimci psikiyatri uzmanları, pratisyen hekimler ve psikologlar, Bakanlıkça eğitime tabi tutulur ve kendilerine sertifika verilir.” denilmektedir.


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °