Safranbolu konsere susamış

23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında geçtiğimiz akşam düzenlenen Manuş Baba ismiyle bilinen ünlü şarkıcı Mustafa Özkan´ın sahne aldığı konsere Safranbolu halkı akın ederken Safranbolu halkının konsere has

GÜNCEL 9.06.2022 13:27:35 0
Safranbolu konsere susamış

 

23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinden başlayan ve Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına kadar devam eden kortej yürüyüşü düzenlendi ve akabinde açılış programı gerçekleştirildi.

Festival açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 23 yıldır aralıksız devam eden bir sanat festivalinin, 3 yıldır Festival Komitesi Başkanı unvanı ile görev başında olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek festivalin kesintisiz süregelmesini sağlayan önceki dönem belediye başkanlarına ve ekiplerine teşekkür ettiğini dile getirdi. 

/resimler/2022-6/9/1334543233687.jpgKöse konuşmasında, Safranbolu´nun özel bir kent olduğunu vurgulayarak, “Özelliğini mimari yapısından almasının yanında, insanının kültüre ve sanata verdiği önemi göz ardı edemeyiz. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bunun en görünür kanıtı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün öncülüğünde organize edilen etkinliklere baktığınızda, sanatsal söyleşi ve gösterimlerin yoğunluğunu fark edeceksiniz. Bu alanda en önemli desteği aldığımız Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi ve Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu ekibinin varlığı büyük şansımız. Onların aracılığıyla ulusalda etkileşim halinde olduğumuz yönetmenler, yapımcılar, senarist ve akademisyenler var. Festivalimiz, özellikle yaptığımız yarışmalarla uluslararası boyut kazanıyor. Yurt dışından o kadar çok başvuru oluyor ki, bu bizi ziyadesiyle mutlu ediyor.” dedi.

Festivalin bu seneki yan temasını, ‘Yerel Mutfak´ olarak belirlediklerine de değinen Köse, “Safranbolu´muzun yöresel yemeklerinin de gündeme gelmesini kararlaştırdığımız Festival Komitesi toplantısında, bu konudaki en önemli sorumluluğu Safranbolu Turizm İşletmeceleri Derneği aldı. Biz öncüyüz ancak onlar faaliyetlerin hazırlığını yaptılar ve bunun yanında, konaklama meselesi için ellerini taşın altına koydular. Ben, ‘Biz birlikte güzeliz.´ derim hep. İşte; 4 gün boyunca söyleşiye, sergiye, tiyatroya, halk dansları ve film gösterimlerine, yöresel yemek çalışmalarına, konserlere doyacağımız 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festival´imizin arkasında kocaman bir ekip var. İyi ki varsınız. Festivalimizin, kentimize güzellikler getirmesini diliyorum.” dedi.

/resimler/2022-6/9/1335518401243.jpgSafranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise, festivalin yoğun geçeceğini ve bir dizi etkinlik gerçekleştirileceğini belirterek, “Kadim medeniyetimizin kadim şehri Safranbolu´muzda böyle bir meşguliyet var. Gerçekten gurur verici. Böyle bir etkinlikte sizlerle buluşmaktan büyük keyif alıyoruz.” diyerek festivalin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından festival meşalesi yakıldı. Gece gala filmi olan yönetmenliğini Göksel Tuzun´un yaptığı 'Hüseyin ile Fatma Şimdi Oturum Açtı' belgesel film gösterimi ile devam etti.

23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali´nin ilk günü Manuş Baba ismiyle bilinen Mustafa Özkan´ın sahne almasıyla sona ererken meydanı dolduran vatandaşları coşturan şarkıcı birbirinden güzel şarkıları hayranları ile birlikte söyledi.

/resimler/2022-6/9/1342156855152.jpg

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından Manuş Baba´ya Safranbolu´ya özgü tarihi ev maketi ve çiçek takdim edilirken Safranbolu halkının programlara ve özellikle konsere yoğun ilgi göstermesi konsere ve bu tarz etkinliklere olan hasretini gözler önüne serdi.

/resimler/2022-6/9/1340057016888.jpg


Salı 28.8 ° / 7.2 °
Çarşamba 29.2 ° / 12.9 °
Perşembe 25.9 ° / 8.4 °