´Randevusuz mobil aşı´ uygulaması devam ediyor

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ‘randevusuz mobil aşı´ uygulamasıyla KARES AVM´de ve Misak-ı Milli Meydanı´nda aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNCEL 27.07.2021 15:50:42 0
´Randevusuz mobil aşı´ uygulaması devam ediyor

 

Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı´nda kurulan ‘randevusuz mobil aşı´ çadırına vatandaşların ilgisinin olduğu görülürken özelikle ilk doz aşısını olmamış vatandaşların bir an önce aşılarını olmaları gerekiyor. 2.doz ve 3.doz aşı vakti gelenler de aşılarını (randevu aranmaksızın) mobil aşı noktalarında yapabiliyor.

 ‘Randevusuz mobil aşı´ çadırlarını ziyaret eden Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, hem vatandaşların hem de ‘randevusuz mobil aşı´ personelinin halini hatrını sorarak birebir ilgileniyor.

İlgi devam ederse ‘randevusuz mobil aşı´ uygulaması devam edecek

 Gazetemize açıklamalarda bulunan Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, ‘randevusuz mobil aşı uygulamasının KARES AVM ve Safranbolu Mısak-ı Milli Meydanı´nda devam ettiğini ifade ederek, “Dün KARES AVM´de 190 vatandaşımız, Misak-ı Milli Meydanı´nda ise 161 vatandaşımız aşı oldu. Bu hafta boyunca hem Kares AVM´de hem de Misak-ı Milli Meydanı´nda cumartesi akşamına kadar vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. KARES AVM´deki ve Misak-ı Milli Meydanı´ndaki ‘randevusuz mobil aşı´ uygulamamıza vatandaşlarımızdan talep gelirse, ilgi devam ederse önümüzdeki haftada da devam edeceğiz.” dedi.

Aşılama çalışmaları tam gaz devam ediyor

Ayrıca Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri olarak köylerde de aşı uygulamasına devam edildiğini ifade eden Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, “Cumayanı, Bürnük köylerinde aşılama çalışmalarımızı yaptık. Bugün Saitler köyünde aşılama çalışmalarımız devam ediyor. Yine işyerlerinde,  cezaevinde ve huzurevlerinde de aşılama çalışmalarımız devam ediyor.”

Sarı kategoriye geçmeye az kaldı

Karabük genelinde en az 1 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü aşılanma oranından da bahseden Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, “Dün itibariyle en az 1 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü aşılanma oranı yüzde 64.8´di. Yüzde 65´i geçtiğimizde sarı kategoriye geçeceğiz. Bugün veya yarın sarı kategoriye geçmiş oluruz.” dedi.


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °