“Kuşaklar Oyunla Buluşuyor” Projesi

Covid-19´un çocuklar üzerindeki etkileri konuşulurken, Safranbolu´da yer alan Ali Baba Anaokulunda minikler unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları öğrendi.

GÜNCEL 26.04.2021 21:07:41 0
“Kuşaklar Oyunla Buluşuyor” Projesi

 

Salgın dolayısıyla evlerinde oyun oynama ve hareket kısıtlılığı yaşayan çocukların bol hareketli oyunlar oynayarak sosyal-duygusal ve motor becerilerinin gelişimlerini desteklemek  için geliştirilen  “Kuşaklar Oyunla Buluşuyor” eTwinning projesiyle çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla buluştu. 

Bu projeyle teknolojinin kucağına doğan ‘Z kuşağı´ çocukların, ‘X ve Y kuşağı´ ebeveynleri ile zengin bir medeniyet kültürü olan Anadolu´nun kültürüyle harmanlanmış geleneksel oyunlar aracılığı ile ortak zaman geçirmelerine olanak sağlandı.
Bir eTwinning projesi olan ‘Kuşaklar Oyunla Buluşuyor´, çocukların üretkenlik, sosyallik, yaratıcılık, liderlik ve işbirlikçilik gibi birçok alanda gelişimlerini destekliyor. Projenin ortaklarından Ali Baba Anaokulu Müdür Yardımcısı Aişe KIZIL YATMAZ , projeyi okuldaki üç öğretmen ve Aydın, Mersin, Afyon ve Malatya´daki paydaşları ile birlikte yürüttü. “Kuşaklar Oyunla Buluşuyor” eTwinning projesinin çocuklar üzerindeki olumlu gelişimlerini tespit ederek uluslararası bir dergide makale yayınlayarak başarılı sonuçlar elde ettiler.
Proje sonunda ise, çocukların aileleri ile ürettikleri oyuncaklarla sanal bir müze oluşturuldu.
Sanal Müze için bağlantı adresi: https://www.emaze.com/@AOTORWCFQ/gallery


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °