Karabüklü Yazar-Şair ve Gazetecileri anma programı gerçekleştirildi

Karabüklü Yazar, Şair ve Gazetecileri anma programı yazar-şair Döndü Açıkgöz´ün sunumu ve BRTV´nin katkılarıyla Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesinde düzenlendi.

GÜNCEL 6.06.2022 14:14:37 0
Karabüklü Yazar-Şair ve Gazetecileri anma programı gerçekleştirildi

 

/resimler/2022-6/6/1416271375262.jpg

Düzenlenen programa Karabüklü bir çok yazar, şair, gazeteci, vefat eden yazar, şair ve gazetecilerin aileleri ve sevenleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yazar Şair Döndü Açıkgöz ‘´Sanatın her dalında üretmiş sanatçılarımız aynı zamanda yazar, şair alanlarında kültürümüze hizmet etmiş olanlarımız var ve yine aynı zamanda aramızda ayrılan gazetecilerimiz var. İstedik ki sizlerle birlikte bu değerlerimizi bir kez olsun tekrar analım hatıralarımızı tazeleyelim istedik.´´ dedi.

Akabinde BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya vefa duygusuna vurgu yaparak, “Şehirlerin vefa duygusu olması lazım. Karabük´te vefanın tamamen kaybolduğunu gözlemliyorum. Kendi şehrimizde yabancı gibi hissettik kendimizi. Bu kentte Karabük basını önceki yıllarda çok güçlü bir basındı. Siyasetin de STK´ların da önünde gelirdi. Bölündük parçalandık. Böyle bir anma toplantısında burada söz verelim eski güçlü haline yeniden döndürelim.” dedi./resimler/2022-6/6/1416565272966.jpg

Ayrıca kent yöneticileri ve siyasetçilere de davetiye gönderildiğini ancak katılım sağlamadıklarını belirten BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, “Yazıklar olsun. Bu şehirde siyaset yapıyorsunuz hiç mi vefanız yok. Bu kent adına marşlar yazmışlar hiç mi vefanız yok. Önümüzdeki sene bu tarihlerde yapalım bu şehrin insanlarını analım. Bu şehirde vefa duygusunu ön plana çıkaralım. Sayı az olabilir önemli olan ruhunu koymuş insanların bir arada olmasıdır. Bu şehrin ölmüş ruhunu diriltmeye çalışalım.” dedi.

Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Özgün ise konuşmasında davetlilere teşekkür ederek, “Geçmiş geleceğin aynasıdır. Bu vesileyle tüm sanatçılarımızın ve gazetecilerimizin mekanı cennet olsun.” İfadelerini kullandı.

Programın ‘Anılara Yolculuk Konuşmaları´ kapsamında vefat eden yazar-şair ve gazetecilerin aileleri ve gazeteciler söz alarak anılarını paylaştı.

/resimler/2022-6/6/1417266984957.jpgBu kapsamda söz alan gazetemizin sahiplerinden Dursun Doğan, rahmetli Tuncer Ersözlü ve Mustafa Yanık´ın Karabük için mücadele ettiklerini ve dertlerinin Karabük olduğunu belirterek, “Yan yana geldiğimizde Karabük´ü konuşurduk. Rahmetli Hulusi Yazıcıoğlu ile konuştuğumuzda Safranbolu ve Karabük´ün bütünlüğünden bahsederdi. Şu an sağır dilsiz gibiyiz. Bunu değerli arkadaşlarım yanlış anlamasın. Mehmet Çetinkaya çok şey söylemek istedi sonuna kadar yanındayım, sonuna kadar katılıyorum. Biz bir değeriz. Karabük´ü yönetenler bizlerle fikir alışverişi yaparak hareket etmeli. Karabük´te birini yanına alır birini dışlarsa Karabük her geçen gün aşağı gidecektir. Birlikte kalmaya, birbirimizi sevmeye mecburuz. Karabük´ü sadece seyredersek yan gelir yatarsak Karabük´ü seyrede seyrede ölüme terk ederiz. Biz neden bahsetmiyoruz Karabük´te olması gerekenlerden üniversiteden. O eski ruhta olan büyüklerim gibi sizlerin de Karabük´ü düşünmesi lazım. Onun için bu düzenlemeyi yapanlara teşekkür ediyor, rahmeti rahmana kavuşan büyüklerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum.” dedi.

Ayrıca Doğan, konuşmasının sonunda üç ihlas, bir fatiha okuyarak ahirete irtihal eden geçmişlerimiz için dua etti.

Program davetlilerin anılarıyla ilgili konuşmaları, anma programındaki değerlerin yazmış oldukları eserlerin yer aldığı müzik ve şiir dinletisiyle devam ederken kokteyl sunumu ile sona erdi.

/resimler/2022-6/6/1417576524017.jpg


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °