“İşverenlerimizin tamamının yapılandırmadan yararlanmalarını bekliyoruz.”

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, pandemi döneminde ekonomik daralmaya muhatap işverenlerin tamamının bu son derece avantajlı 7326 sayılı yapılandırmadan yararlanmalarını beklediklerini ifade etti.

GÜNCEL 28.07.2021 18:35:27 0
“İşverenlerimizin tamamının yapılandırmadan yararlanmalarını bekliyoruz.”

 

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 7326 sayılı yapılandırma kanunu 9 Haziran 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini vurgulayarak, “2021/04. ay ve önceki dönemlere ait kuruma olan borçların yapılandırılması 31 Ağustos 2021 tarihine kadar(Cumhurbaşkanının bu süreyi ve ilk taksit ödeme süresini bir ay öteleme yetkisi bulunmaktadır)devam etmektedir.”

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, “Yer verilen açıklamalar doğrultusunda sağlanan teşvik ve desteklerden yararlanabilmeleri bakımından Kuruma borcu bulunan tüm işverenlerimizi borçlarını Yapılandırmaya davet ediyor, özellikle Pandemi döneminde ekonomik daralmaya muhatap işverenlerimizin tamamının bu son derece avantajlı yapılandırmadan yararlanmalarını bekliyoruz.” dedi.

SGK´dan beş puanlık indirim uygulaması

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, beş puanlık indirim uygulamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumunun 2021/26 Sayılı Genelgesine göre, işverenlerin kuruma yasal ödeme süresi geçmiş borcunun bulunup-bulunmadığı hususu 01/09/2021 tarihinden(2021/Eylül ayından/döneminden)itibaren işverenin Türkiye genelindeki tüm işyerleri esas alınarak yapılacaktır. Bu genelge ile,5510 Sayılı Kanun´un 81. Maddesinin birinci fıkrasının (ı)bendinde yer alan beş puanlık indirim uygulamasına ilişkin sadece borç sorgusunun Türkiye geneli yapılacağı hususu açıklanmış olup,beş puanlık indirime ilişkin tüm şartlar ve uygulamalar 2008/93,2009/139 ve 2021/45 sayılı Genelgelerde açıklandığı şekilde yürütülecektir.” dedi.


Kimler yararlanabilir?

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, “Beş puanlık indirim uygulamasında işverenin kuruma Prim,İdari Para Cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunmaması gerekmektedir. Buna göre; beş puanlık indirimden yararlanmak isteyen ve kapsama giren bir işverenin aynı veya farklı Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüğünde işlem gören birden fazla işyeri dosyasının bulunması halinde, işverenin Türkiye genelindeki tüm işyerlerinden kaynaklanan yasal ödeme süresi geçmiş Sigorta primi, işsizlik sigor-tası primi,İdari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı bulunmaması gerekmektedir.” dedi


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °