“Bizim gücümüzü ve kararlılığımızı test etmeye kalkanlar şunu bilsinler ki kaybedecekler”

Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Çağ Çelik D.Ç.´nin önünde başlattıkları eylemde 43 bin üyeli Özçelik İş Sendikası´nın, 700 bin üyeli Hak İş Konfederas

GÜNCEL 11.01.2022 12:02:15 0
“Bizim gücümüzü ve kararlılığımızı test etmeye kalkanlar şunu bilsinler ki kaybedecekler”

 

Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, “5 arkadaşımız işe alınmaz ise pazartesi günü saat 16:30 da çağçelik fabrikası önünde eylemlerimize başlayacağız ve her geçen gün eylemlerimizi artırarak devam edeceğiz.” diyerek Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstri Anonim Şirketi Yönetimini uyarmıştı.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, Çağ Çelik D.Ç.´nin önünde eylemine geçtiğimiz gün itibariyle başladı. Eylemin ilk gününde Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel, Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, işçi arkadaşlarıyla bir araya geldi.

/resimler/2022-1/11/1204494433314.jpgÖzçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Saraylar sultanlar çöker, kan susar zulüm biter bir gün. Üstümüzde mor menekşeler de açılır. Bugünden yarına gidenler bir de yarın adına kavga verenler kalır. Yarınlar adına emek mücadelesi verenlere selam olsun. Sayın Genel Başkan Yardımcım, Hak İş Konfederasyonumuza bağlı sendikamızın şube başkanları, KARDEMİR, KARÇEL, KARDÖKMAK, Mescier, Yolbulan emekçileri, onurlu mücadelesini veren, ismini Karabük işçi hareketine altın harflerle yazdırmış şanlı Çağ Çelik işçileri hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Çağ Çelik Demir Çelikte kısa bir süre önce örgütlenme sürecimizi tamamladık. Yetki tespit belgemizi aldık. Bu belge Çağ Çelik işçisine anasının ak sütü gibi helal olan yetki tespit belgesidir. Biz bugün bu belgenin mutlululuğnu ve heyecanını yaşamak isterdik. Ancak her platformda Karabüklü olmakla övünen Çağ Çelik Yönetimi Karabük´ün öz evlatlarını, bu soğuk kış gününde Karabük´ün öz sendikası olan Özçelik İş Sendikasına üye oldukları için işten atmıştır. Gün birlik olma günüdür. Gün mücadele etme günüdür. Gün eylem günüdür. Bu 5 arkadaşımız işyerlerine geri dönene kadar 89 ve 94 ruhuyla her gün eylemlerimizi artırararak devam edeceğiz. Bizim gücümüzü ve kararlılığımızı test etmeye kalkanlar şunu bilsinler ki kaybedecekler. Şanlı Çağ Çelik işçisine yemin olsun ki biz kazanacağız. Artık yalnız değilsiniz.” dedi.

“Bizim mücadelemizde ha 1 arkadaş, ha bin arkadaş hiç farketmiyor”

/resimler/2022-1/11/1205387034820.jpgÖzçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel ise yaptığı konuşmada, “Ben işçi çocuğuyum evladım. Demir çelik işçisi emekli Kazım´ın oğluyum. Ekmekle doydu karnım, ekmekle avutuldum, ekmekle korkutuldum. Sen sofraya havyar da koysan, kuzu kızartması da önce ekmeğe varır elim. Çilemin adı ekmek kavgası. Ben işçi çocuğuyum evladım benim davam başka dava.  Bizim davamız alın teri davası. Bizim davamız emek davası. Bizim davamız güzel gelecek davası. Bizim davamız ekmek davası. Onurlu gururlu, dik duran Çağ Çelik işçisine selam olsun. Çağ Çelik işçisi yalnız değildir. Çağ çelik işçisi üzerine düşeni yapmıştır. Babalarının, dayılarının, amcalarının kurduğu Özçelik İş Sendikası´nı tercih etmişlerdir. Çağ Çelik işçisi bundan böyle 43 bin üyeli özçelik iş sendikasınınn, 700 bin üyeli Hak İş Konfederasyonunun koruması altındadır, şemsiyesi altındadır. Burada yasanın aradığı çoğunluk sağlanmıştır. Bundan sonra 5 arkadaşımız sırf sendikalı oldukları için iş akidleri fesh edilmiştir. Bizim mücadelemizde ha 1 arkadaş ha bin arkadaş hiç farketmiyor. Sonuna kadar mücadele. Tüm emekçi arkadaşlarımızın olduğu gibi Çağ Çelik işçilerinin de mücadelelerinin bir amacı vardı. Amacı sofralarına fazladan bir dilim ekmek getirmek, çocuklarına kalem kitap defter almak, çocuklarına güzel ve mutlu günler getirmek.” dedi.

Akyel, toplu sözleşme kozunu ortaya koydu

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel, “Emek ve alın terinin yılmaz savunucuları, emeğin aslanları buradan Çağ Çelik Yönetimine, işverenine sesleniyorum. Gelin biz barıştan yanayız. Yetkisini almış bir sendika var. Önümüzdeki günlerde toplu sözleşme masasına oturacağız. Toplu sözleşme masasında ilk şartımız 5 arkadaşımızın işe geri alınmaları olacak. Bu arkadaşlarımız alınmazsa toplu sözleşme olmaz.” dedi.

“Çağ Çelik emekçilerimiz, harcadıkları emeğin, döktükleri alın terinin karşılığını istiyorlar.”

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Akyel konuşmasında Çağ Çelik işçisinin hakkı olanı istediğini belirterek, “Çağ Çelik´e sesleniyorum. Gelin Çağ Çelik´in üretmesine, kar etmesine hep beraber el verelim. Biz hakça paylaşım istiyoruz. Hakkı olanlar hakkını alsın istiyoruz. Çağ çelik emekçilerimiz, harcadıkları emeğin, döktükleri alın terinin karşılığını istiyorlar. Çok şey istemiyorlar. İnsanca yaşayabilecekleri bir ücret istiyorlar. İyi bir çalışma ortamında insan onuruna yakışır bir hayat sürmek istiyorlar. Ağır bir iş kolunda çalışıyorlar. Döktükleri alın terinin harcadıkları emeğin ve kazandırdıklarından pay istiyorlar. Bu mücadelelerimiz devam edecek. Biz 5 arkadaşımızın yanındayız. Bu 5 arkadaşımız işe geri alınsın. İşyerinde arkadaşlarımıza baskılar yapılmasın, mobing yapılmasın. Hep beraber toplu sözleşme masasına oturalım. Biz her zaman iş barışından yanayız. Yaşasın işçilerin birliği ve kardeşliği. Yaşasın emek ve alın teri mücadelemiz. Yaşasın hak alma mücadelemiz. Yaşasın çağ çelik işçisi.bir olun beraber olun Allah´a emanet olun.” dedi.

/resimler/2022-1/11/1206153924036.jpg

 Kalabalık bir işçi grubuyla başlayan eylemler, ‘Direne direne kazanacağız.´, ‘Özçelik İş nerede biz oradayız.´ , ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız.´, ‘İşçi sendika omuz omuza´ sloganıyla, düdük öttürülerek devam ediyor.

İşçilerin açtığı ‘Anne babam işsiz mi kalacak´, ‘Zafer direnen işçinin olacak´, ‘Sendikalı olmak anayasal hakkımız. Engellenemez.´, ‘Çağ Çelik´te zulüm var.´ , ‘babamın işini geri istiyorum´ pankartları da gözlerden kaçmadı.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °