“Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikaları törenle verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri kapsamasında gerekli koşulları sağlayan okulların sertifika töreni Vali Fuat Gürel´in katılımıyla gerçe

GÜNCEL 12.06.2019 16:02:31 0
“Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikaları törenle verildi

 

100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, kurum müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.
Sertifika töreni öncesinde Çeşme´de düzenlenen “Geçmişten Günümüze Yöresel Lezzetler” yarışmasında Karabük´ü temsil eden ve Gümüş Madalya kazanan Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettikleri içecekler ve tatlar Vali Gürel ve katılımcıların beğenisine sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan sertifika töreninde Özel Şafak Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından ritm gösterisi sahnelendi.
/resimler/2019-6/12/1611204928659.jpg'Beyaz Bayrak' ve 'Beslenme Dostu Okul' projelerinde yer alan tüm kurum ve kuruluşları tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Gürel, 'Çok önemli iki proje, 'Beyaz Bayrak' projesi 2006 yılında uygulamaya konuldu ama hemen akabinde 'Beslenme Dostu Okul' projesi uygulamaya konuldu. Sağlıklı ve hijyen bir çevrede çocuklarımızı yetiştirirken aynı zamanda onların beslenmesine ve geleceğe sağlıklı bir nesil yetiştirme adına hepimizin üzerine düşen büyük ödevler var. Bütün okullarımızda benzer çalışmaların olmasını arzu ediyoruz. Türkiye genelinde 'Beyaz Bayrak' projesinin uygulanmasında 5. sıradayız, bu büyük bir başarı. Bu başarıda emeği bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve İl Sağlık Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. İl genelindeki tüm okullarımızın da bu projelere dahil olması lazım ve başarımızı %100 taşımamız gerekiyor. 'Beslenme Dostu Okul' projesi çok daha önemli, çocuklarımızı hijyen şartlarda eğitmiş olacağız ve aynı zamanda da onların sağlıklı beslenmesini sağlamış olacağız. Bütün okullarımızın ve kurumlarımızın bu projeye dahil olmasını, önümüzdeki sene tüm okullarımızda %100´e ulaşmak adına bir hedef konulmasını arzu ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz bu sene çok büyük bir gayret içerisine girmişler, bu projelerin tüm öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz tarafından benimsenmesi gerekiyor. Projeye dahil olan, emeği geçen ve sertifika almaya hak kazanan okullarımızı tebrik ediyorum. Bu başarının artarak devam etmesini diliyorum.'diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazanan okulların sertifikaları Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından okul müdürlerine teslim edildi.
Karabük´te Resmi ve Özel okullardan, 2018-2019 eğitim öğretim yılında, 107 Beslenme Dostu Okul başvurusu yapıldı. Bu müracaatları değerlendirmek üzere yapılan saha çalışmalarında; 66 Beyaz Bayrak ve 60 Beslenme Dostu Okul Sertifikası şartları taşıyan okullara verildi.

/resimler/2019-6/12/1611471178677.jpg


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °