Başarılı akademisyen Baş´a ‘En İyi Makale Ödülü´

Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selçuk Baş´ın yazarları arasında olduğu makaleye, Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) tarafından “En İyi Makale Ödülü”

GÜNCEL 20.05.2022 18:23:42 0
Başarılı akademisyen Baş´a ‘En İyi Makale Ödülü´

 

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) 2021 yılında 'YTMK Ödül Yönetmeliği' kapsamında düzenlediği ödül yarışmasına 32 adet bildiri ve makale Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirerek hazırlanan rapor “Seçici Kurul”a iletildi. Seçici Kurul tarafından tekrar incelenen çalışmalar YTMK Yönetim Kurulu´nun da değerlendirmesiyle açıklandı.

Türkiye çapında eğitim, araştırma ve uygulama kurumları noktasında iş birliğine geliştirmek ve nitelikli çalışmalara destek vermek amacıyla düzenlenen yarışmada YTMK Yönetim Kurulu 32 adet bildiri ve makale arasından Bartın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı başarılı akademisyen Doç. Dr. Selçuk Baş´ın da yazarları arasında bulunduğu çalışmayı ‘En İyi Makale´ ödülüne layık gördü.

/resimler/2022-5/20/1824303093364.jpg

Başarılı akademisyen Doç. Dr. Selçuk Baş´ın alanında isim yapmış İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurdan Memişoğlu Apaydın, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Alper İlki, Merkez Florida Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyeleri Prof. Dr.  F. Necati Çatbaş ve Dr. Chuan-Zhi Dong ile hazırladığı “Hanger Replacement Influence on Seismic Response of Suspension Bridges: Implementation to the Bosphorus Bridge Subjected to Multi-Support Excitation (Asma Köprülerin Askı Değişiminin Sismik Davranışına Olan Etkisi: Çoklu Mesnet Uyarısına Maruz Boğaziçi Köprüsü Uygulaması)” konulu makalesi “En İyi Makale Ödülü”nü aldı.

 

Rektör Uzun´dan başarılı akademisyen Baş´a tebrik

/resimler/2022-5/20/1825115413595.jpg

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Doç. Dr. Selçuk Baş ile birlikte makale yazarlarını tebrik ederek “Bir üniversiteyi ileriye taşımak her zaman o üniversitenin bileşenleri ile mümkün olmuştur. Onların çabaları ve özverileri sayesinde hem ülkemize hem de üniversitelerimize değer katan çalışmalar ortaya çıkmaktadır. Hedefimiz öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için gayret sarf ederken, bilimsel anlamda büyümeyi de öncelemektir. Bu noktada aldığı başarıdan dolayı Doç. Dr. Selçuk Baş´ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °