BAKKA ve TSO´lardan Adana ve Mersin ziyareti

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) faaliyet alanındaki Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin kalkınma hamlelerine yönelik yatırım, istihdam ve ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi için bölgede yer alan ticaret ve sanayi odası tems

GÜNCEL 11.10.2021 15:25:10 0
BAKKA ve TSO´lardan Adana ve Mersin ziyareti


Karabük TSO Genel Sekreteri Cem Biçen, KBÜ TeknoKent Genel Müdürü Oğuz Fındık, Karabük TSO üyesi SF Sandalye Genel Müdürü Ali Karakaş, BAKKA yönetiminden Lutfi Altunsu, Mustafa Ayhan İnanır, Sakin Eren, Osman Bahadır Kalecik, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu´nun katıldığı gezinin ilk gününde Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Çukurova Üniversitesi TeknoPark´ı,ve Sasu Ton Balık Üretim Fabrikası ziyaret edildi. Ziyaretin ikinci günü Mersin International Port (MIP) liman ziyareti ile başladı. Limana dair sunumun ardından römorkla denize açılarak alanı gözleme imkânı sunuldu. Liman ziyaretinin hemen sonrasında Türkiye´nin ilk Serbest Ticaret Bölgesi olan Mersin STB´de Heyet için bilgilendirme sunumu yapıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası´nda gerçekleşen Ticari Istihbarat projesi bilgilendirmesi ve sunumunda fabrikaların verimliliğini artırmaya yönelik kurulan Model Fabrika ve Yenilik Merkezi´nin faaliyetlerini anlatan MTOSB Başkan Sabri Tekli, Batı Karadenizli TSO Başkanlarına ve İşadamlarına tek tek teşekkür ederek Mersin´e yatırım yapmaya davet etti. Buradaki ziyaretin ardından heyet Mersin Tarsus Model Fabrika ve Yenilik Merkezi ziyareti ve deneyim paylaşımıyla organizasyonun resmi ayağı sona erdi.
Adana Lezzet Festivali ile buluşturulan heyetteki Karabük TSO ekibi edindiği yeni bilgi ve network ile Karabük´e dönüş sağladı.

/resimler/2021-10/11/1526490880442.jpg

Batı Karadeniz bölgesinde ihracat yapan veya ihracata başlayacak olan işletmelerin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişimini sağlamak, bu kapsamda doğru ve güvenilir ticari bilgi kaynaklarına ulaşabilmek için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve bölge TSO´ları işbirliğinde ticari istihbarat faaliyetlerinin artırılması amacıyla başarılı çalışmaları olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile eğitim, teknik danışmanlık ve tecrübe paylaşımı içeren işbirliği protokolü imzalandığı belirtildi.
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Keleş ziyarete ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın faaliyet alanındaki Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin kalkınma hamlelerine yönelik yatırım, istihdam ve ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi için Zonguldak, Karabük, Bartın ve ilçelerindeki TSO başkanlarımızın katılımı ile ilk olarak Adana TSO ziyaret edildi. Batı Karadeniz bölgesinde ki ihracat yapan veya ihracata başlayacak olan işletmelerin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişimini sağlamak, bu kapsamda doğru ve güvenilir ticari bilgi kaynaklarına ulaşabilmek için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve bölge TSO´ları işbirliğinde ticari istihbarat faaliyetlerinin artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, başarılı çalışmaları olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile eğitim, teknik danışmanlık ve tecrübe paylaşımı içeren bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Batı Karadeniz Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odalarıyla ihracat yapan veya ihracat potansiyeli bulunan firma temsilcilerine dış ticarete yönelik eğitim ve danışmalık hizmetleri sağlanacak. Bu doğrultuda, hedef pazar analizi, ticari bilgiye hızlı ve kolay erişim metotları, potansiyel müşteri tespiti vb. konularda kapasite geliştirilecek. Alınacak eğitim ve sağlanacak danışman-lıkla dış ticaret analizi çalışmala-rındaki tecrübenin bölge TSO´ları-na aktarılması ve TR81 Batı Karadeniz bölgesine yayılması amaçlanmaktadır. Böylelikle, bölgenin ihracat kapasitesinin geliştirilerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması planlanmaktadır. Yapılan saha gezileri ve diğer bölgelerle karşılıklı iş birliği ve bilgi paylaşımı yapılarak bizlerde Kdz. Ereğli ilçesinde ki firmalarımızın ihracatlarının artırmaları ve ihracata başlamalarını
hedefliyoruz” dedi.


Salı 28.8 ° / 7.2 °
Çarşamba 29.2 ° / 12.9 °
Perşembe 25.9 ° / 8.4 °