Akyel´den kademe haklarıyla ilgili açıklama

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve 15. Dönem Genel Başkan Adayı Recep Akyel, Kardemir A.Ş.´de toplu sözleşmeden doğan kademe haklarıyla ilgili oluşan kamuoyu hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 6.07.2022 14:03:18 0
Akyel´den kademe haklarıyla ilgili açıklama

 

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve 15. Dönem Genel Başkan Adayı Recep Akyel, yaptığı açıklamada, “Kardemir A.Ş´de çelik işçilerinin toplu sözleşmeden doğan kademe ilerleyişi hakkında Karabük Şube Başkanımız Kenan Yılmaz ve ekip arkadaşlarının yaklaşık iki aydır verdiği mücadelenin ardından, genel başkanlık yarışında altından koltuğunun gideceğini anlayanlar her zaman olduğu gibi yine desteği tabanımızda değil, işveren camiasında aramayı kendisinde bir marifet görmüştür. İşverenle kapalı kapılar ardında senaryolar yazan Yunus Değirmenci´nin, Kenan Yılmaz ve ekibinin mücadelesini hiçe sayarak, sanki kademeleri kendisi alıvermiş gibi bir tiyatro oynamaya kalkması Kardemir işçisinin iradesini, zekasını hafife almaya kalkmaktır. Sosyal medyasında bile kapak fotoğrafını siyasi mecradan yana kullanan ve gücünü emekçiden, işçiden almaktansa, siyaset camiası ve işverenlerden arayan Yunus Değirmenci şunu bilmelidir. Kardemir´deki üyelerimiz, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve yönetimi haklarını alacak güçtedirler. Sendikamızın Genel Merkez kongre arifesinde, kaybedeceği konumunu koruyabilmek için üyelerimizin kazanılmış haklarını suiistimal edecek kadar çaresiz ve seviyesiz davranış sergileyenler Özçelik İş Sendikasının şanlı tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Cümle alemin duyduğu kademe konusunu, sanki yeni duymuş da müdahale ediyormuş gibi ucuz bir yola başvuran bu kişiyi Kardemir işçisinin vicdanına havale ediyorum. Kademe havarisi Yunus Değirmenci,Kardemir işçisinin ve Özçelik İş Sendikası´nın geçmişinden ve gücünden hala habersizdir. Kendi sendikasının gücüne inanmamak, zavallılık ve acizlikten kaynaklanmaktadır.” dedi.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve 15. Dönem Genel Başkan Adayı Recep Akyel, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci´nin emekçinin hakkını masada bıraktığını ifade ettiği açıklamasında, “Aylardır gündemde olan kademe meselesi için tek bir sert çıkışı, en ufak eylemi ve işçi lehine bir aksiyonu olmayan bu kişinin geçmişi örgütlü olduğumuz diğer işyerlerinde de ne yazık ki emekçinin hakkını masada bırakmakla doludur.  Özçelik İş Sendikası´nın tarihinde böyle ucuz ayak oyunları ve böylesine basit bir genel başkanlık tavrı bu zamana kadar hiç olmadı. Sendikacılıkta yeni anlayış düşüncesi ile yola çıktığımızı bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.  Altına imza koyduğu sözleşmenin uygulanmadığından haberi olmayan veya yeni duymuş gibi yapan bir Genel Başkanla yol almak artık imkansızdır. Karabük Şubesi ve Kardemir işçisine yapılan bu saygısızlığı kabul etmemiz de asla mümkün değildir. Yunus Değirmenci´nin bu tavrını yakışıksız buluyoruz, şiddetle kınıyoruz veÖzçelik İş Sendikası adına yakışmayan bu hareketleri tasvip etmiyoruz. Kardemir işçisi toplu iş sözleşmesindeki kademe hakkını alacaktır. Kademe hakkı kimsenin lütfu, bağışı veya hibesi falan değildir. Kademeler konusu, Kardemir işçisinin üretimden gelen gücü ile aldığı, toplu iş sözleşmesi ile hükme bağladığı yasal bir haktır. Seçim malzemesi yapılmayacak kadarda kutsaldır.” dedi.

“Kenan Yılmaz ile birlikte bir bütünlük ve tek yumruk anlayışı yaşanıyor”

Akyel açıklamasında Değirmenci´nin sağduyu çağrısına da değinerek, “Karabük´te, Kardemir´de bir karmaşa varmış, üyelerimiz arasında bir çatışma yaşanıyormuş gibi sağduyu çağrıları yapanların asıl kendileri tabandaki kavgadan ve çatışmadan medet umduğunu bir kere daha göstermiştir. Şunun iyi bilinmesini istiyorum ki; Sevgili yol arkadaşım Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ile birlikte asıl Kardemir işçisi arasında hiç bu zamana kadar görülmemiş bir bütünlük ve tek yumruk anlayışı yaşanıyor. Bu nedenle; Kardemir´de sağduyu çağrısı yapanların, çatışma ve kavga umudu hiçbir zaman yerini bulamayacaktır. Örgütlü olduğumuz birçok işyerlerinde sendika üyelerimizin haklarının korunmadığı için, toplu iş sözleşmeleri, emeğinin karşılığını almak isteyenlere sorulmadan ve onayı alınmadan imzalandığı için, emeğinin karşılığında sendikasına ödediği aidatların hak ve emek davası dışında harcanmaya başladığı için, Özçelik İş Sendikası´na bağlı 45 bin üyemizden kopuk ve uzak bir yönetim tarzı sergilendiği için, genel başkanlık seçimine sayılı günler kala, karşımıza işverenlerle flört ederek yazdığı senaryoları oynaması kimi güçlendirecek, kimi aciz duruma düşürecek, emekçi üyelerimiz karar verecektir.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °