30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Karabük´te valilik makamında tebriklerin kabulu ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 99. yıl dönümü kutlamaları Kent Mey-danındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören ile devam etti.

GÜNCEL 30.08.2021 21:03:43 0
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı


Parlak zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ilan eden, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının nişanesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Karabük´te de coşku ile kutlandı.

Karabük´te valilik makamında tebriklerin kabulu ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 99. yıl dönümü kutlamaları Kent Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören ile devam etti.
Parlak zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ilan eden, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yılı kutlamaları Vali Fuat Gürel ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından kent meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Jandarma Üsteğmen Ercan Ceylan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Büşra Kalender´in “Zafer Türküsü” ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ayşenur Doğan tarafından “30 Ağustos” adlı şiirler okundu.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kurslara devam eden öğrencilerin boks ve taekwondo gösterisinin ardından halk oyunları ekibi gösterilerini icra etti.
Programda Karabük Belediyesi tarafından mahallelere kurulan Sosyal Yaşam Merkezlerinde (SYM) bando eğitimi alan çocuklardan oluşan bando takımı da yer aldı.

/resimler/2021-8/30/2105181620974.jpg
Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gökhan Kurt, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Bahtiyar Yılmaz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, sporcular, vatandaşlar ile Emniyet ve Jandarma personelinin katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yılı kutlamaları tören geçişinin ardından sona erdi.


Şehitliğe ziyaret gerçekleştirildi


30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Vali Fuat Gürel ve il protokolü 5000 Evler Şehitliğini ziyaret ederek dua etti.
Aziz Şehitlerimiz için okunan Kur-an´ı Kerim Tilaveti ve yapılan duanın ardından Vali Fuat Gürel ve il protokolü şehitliklere karanfil bıraktı.

 

 


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °