“Eksiklikleri sizlerden öğrenip ‘Bunu da yapın kardeşim.´ diyoruz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf gezilerinde propaganda yapmadığını öznenin esnaf olduğu ve esnafa destek için mücadele ettiklerini belirtti.

GÜNCEL 3.06.2021 18:53:51 0
 “Eksiklikleri sizlerden öğrenip ‘Bunu da yapın kardeşim.´ diyoruz”

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyaret için Karabük´e geldi.
Eskipazar ilçesinde partililer tarafından karşılanan Akşener, ziyaretinin ilk durağı olarak Safranbolu´ya geçti. Beraberindeki heyetle birlikte Safranbolu esnaflarını ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kıraathanecilerin istekleriyle karşılaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kıraathanecilerle ilgili ilk Meclis´te Milletin Kürsüsüne sizin temsilcinizi çıkartmıştık. Ondan sonra biraz dikkat çekti. Şimdi gene biraz unutulmuş gibi oldu. Şimdi yeniden bir arkadaşımızla bu konuyu kamuoyunun gündemine getireceğiz. Çok zorda olduğunuzu biliyorum.” dedi.

4 bin TL destek aldığını söyleyen kıraathaneci aylık kirasının 7 bin 500 TL olduğunu söylerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kıraathanecilerin ‘Açız. Lütfen bize sahip çıkın´ yazılı pankartını alarak Grup Toplantısı´na çıkartacağını söyledi.

/resimler/2021-6/3/1856088177734.jpg

20 Ocak 2020´den beri esnafları gezdiğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Propaganda da yapmıyorum. Öznenin esnaf olduğu bir çalışma biçimi bu. Esnaf en büyük istihdam yaratan, ekonomiyi de hareketlendiren yapısınız. Bütün ülkelerin temel taşı bel kemiğisiniz. Başladığımda ekonomi kırılgandı. Özellikle ilçeleri gezdim. Sizden öğrendiklerimizi grup konuşmama koyuyorum, milletvekili arkadaşlarım konularla ilgili soru önergeleri veriyor. Çok şey öğrendim sizlerden. Bugün de yeni bir paket açıldı. Bazı şeyler oluyor ama bunların eksiklikleri var. O eksiklikleri sizlerden öğrenip ‘Bunu da yapın kardeşim.´ şekline getiriyoruz.” dedi.

Akşener beraberindeki heyete esnaflardan ihtiyaçlarına göre alışveriş yapmalarını istediğini söyledi.

/resimler/2021-6/3/1857109585373.jpg

Safranbolu ziyareti sonrası Yenice ilçesine oradan da saat 16.30 civarında Karabük´e gelen Meral Akşener İnönü Caddesindeki  esnafı  gezdi. Esnaflar pandemi döneminde işlerinin bozulduğunu, insanların alım gücünün düşmesi nedeni ile gramlar halinde alışveriş yaptıklarını belirttiler.

'Bu gezileri aynı zamanda milletimizin dertlerini anlattığı Millet Kürsüsü niteliğinde.'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt genelinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bugünde Karabük, Safranbolu ve Yenice ilçemize geldik. Esnafı dinliyoruz. Not alıyoruz, sorunları Milletvekili arkadaşlarımız meclise taşıyor. Ekonomist arkadaşlarımızda çözümleri araştırarak İktidara ‘işte çözüm bu´ diye sunuyor. Bu gezileri aynı zamanda milletimizin dertlerini anlattığı Millet Kürsüsü niteliğinde. Burada dile getirilen sorunlar çözüme kavuşuyor.” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, girdiği bir dükkanda esnafa, “Biz sorunları dinliyoruz. Çözüm için çaba sarf ediyoruz. İktidarı yermiyoruz, kendimizi de övmüyoruz” dedi.

/resimler/2021-6/3/1857533648576.jpg

'Vesile olmak güzel bir şey”

Ayrıca İYİ Parti Genel BaşkanıAkşener Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın sanatçılara yönelik 3´er bin liralık hibe desteği açıklamasına, Burhan Şeşen´in İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı´ndaki talebinden sonra desteğin açıklandığını dile getirerek, “Yeterli değil ama demek ki bu gezilerimizin, bu milletin kürsüsündeki insanların dertlerini anlatabilmesinin ´Seçmen velinimettir.´ konusuna büyük faydası var. Vesile olmak güzel bir şey” dedi.

'Esnafın ihtiyacı var'

/resimler/2021-6/3/1906353658730.jpgAyrıca İYİ Parti Genel BaşkanıAkşener, “Esnafımız diyor ki ekonomi pandemi öncesinde de durgundu sinek avlıyor. Esnafın hibeye ihtiyacı var, işletme için paraya ihtiyacı var, esnafın krediden ziyade Bağ-Kur borçlarının ertelenmesine ihtiyacı var, faizsiz hibe desteğine ihtiyacı var. Esnafın işletme giderlerinde kullanacak kaynağa ihtiyacı var” diyerek esnafa destek istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in Safranbolu, Yenice ve Karabük´teki ziyaretlerine vatandaş yoğun  ilgi gösterirken,  bazı vatandaşlar seslerini duyurabilmek için yarıştı.

Esnaflar 18 aydır çok zor günler geçirdiklerini belirtirken, verilen desteklerden yararlanamayan esnaflar ise İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşaner´den konuyu Meclise taşımasını istedi.

Diğer yandan Meral Akşaner´in ziyareti sırasında Karabük Emniyet Müdürlüğünün yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °